Το Λιμάνι της Λιναριάς στολίδι στην καρδιά του Αιγαίου.



Το λιμάνι της Λιναριάς έχει δικαίως κατακτήσει μία περίοπτη θέση μεταξύ των λιμανιών του Αιγαίου. Επάξια λοιπόν κρατά μία πρωτιά στην καρδιά του Αιγαίου. Διακρίνεται για την οργάνωση, την παροχή υπηρεσιών και την επαρκή και σύγχρονη υποδομή. Όλα αυτά οφείλονται κατά μείζονα λόγο στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, στη Διοικούσα Επιτροπή του και τον Πρόεδρο Κυριάκο Αντωνόπουλο που ασκεί ένα προδήλως δημιουργικό management στο λιμάνι δικαιώνοντας την άποψη ότι τα έργα είναι έργα ανθρώπων και οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να αφήνουν το αποτύπωμά τους ακόμη και στις δύσκολες εποχές.

Παρότι υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι λιμένες των νησιών πρέπει να ανήκουν στην αρμοδιότητα των οικείων Δήμων οι οποίοι έχοντες την άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, μπορούν να ασκούν πληρέστερα λειτουργίες τοπικής ανάπτυξης, η αγαστή, όπως φαίνεται -για τον εξωτερικό παρατηρητή- συνεργασία Δήμου και Λιμενικού Ταμείου στη Σκύρου επιβεβαιώνει την -υπό αυτή προϋπόθεση- ορθότητα της άποψης μας. Η άσκηση της αρμοδιότητας από τους νησιωτικούς δήμους, δεν σημαίνει ότι η διαχείριση πρέπει να γίνεται με το μυαλό που κουβαλούν  ή ενδεχομένως κουβαλούν μη έμπειρα στελέχη υπό την εποπτεία και τη συνέργεια του Δήμου. Εξάλλου και σε ένα Λιμενικό Ταμείο που τη διοίκηση ορίζει ο Υπουργός Ναυτιλίας θα μπορούσε να μετέχουν άσχετοι και ανίκανοι αλλά κομματικά αρεστοί.
Συνεπώς το Λιμενικό Ταμείο της Σκύρου ξεχωρίζει για την εμπειρία και τη δημιουργική διοίκηση του και ανεβάζει υψηλά τον πήχη των όρων και των παραμέτρων μίας  μελλοντικής «δημοτικοποίησης».

Σε κάθε περίπτωση  όμως είναι ευτύχημα που διατηρήθηκε αυτόνομο και δεν εντάχθηκε στον ΟΛΝΕ γιατί το λιμάνι της Λιναριάς δεν θα παρέμενε στολίδι στην καρδιά του Αιγαίου.

Σχόλια