Αλλαγή προς τα εμπρός!!!

Γιατί "Εύβοια Αλλαγή";

Το παρόν ιστολόγιο έρχεται σε συνέχεια του EYBOIA 2020 και EYBOIA 2030, του διαδικτυακού βήματος διαλόγου και προβληματισμού για την Εύβοια που πρέπει να αλλάξει. Αυτή την επιτακτική ανάγκη για την ΑΛΛΑΓΗ  έρχεται να υπηρετήσει δυναμικότερα, προσδοκούμε, το νέο διαδικτυακό μας εγχείρημα.
Η Αλλαγή στην Εύβοια δεν είναι προφανώς μία νησίδα ουτοπίας σε μία χώρα που παραμένει χρόνια τώρα στη δίνη της στασιμότητας και της παρακμής. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία Αλλαγής που έχει ανάγκη η Ελλάδα, στην Ευρώπη που πρέπει να γίνει επιτέλους Ευρώπη των Λαών, κοινωνικά δίκαιη και απόλυτα δημοκρατική.
Η Αλλαγή, το πιστεύουμε πια, πρέπει να την κτίσουμε από τα κάτω, στις κοινότητες, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στις τοπικές κοινωνίες. Να κτίσουμε εκεί την Αλλαγή στην Εύβοια που ταυτόχρονα είναι και Αλλαγή στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Δεν είναι νησίδα μίζερης απομόνωσης η Εύβοια, ούτε απαθώς απόμερη.
Η Αλλαγή, έννοια, σύνθημα, όραμα που κάποτε συντάραξε την χώρα και κίνησε τον ρου της ιστορίας, δεν είναι μία ακόμη λέξη στον ξύλινο λόγο της παλιάς πολιτικής τάξης. Είναι ένα νέο διακύβευμα  που έχει περιεχόμενο, στόχο, όραμα. Δεν είναι μία οποιαδήποτε αλλαγή, διότι υπάρχουν και αλλαγές που μας γυρίζουν πίσω, που κτίζονται στη μισαλοδοξία, την αυταπάτη ή την κοινωνική αδικία.

Η Αλλαγή που προσδοκούμε μέσα από το βήμα αυτό είναι Αλλαγή Προοδευτική. Αλλαγή απελευθέρωσης για τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, Αλλαγή συμμετοχικής δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αλλαγή αφύπνισης του κοινωνικού κεφαλαίου της Εύβοιας και της Στερεάς. Είναι Αλλαγή προς τα εμπρός!!! 

Σχόλια